Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κεϊκ Σοκολάτας Νηστίσιμο

Γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη όλων μας για τη σοκολάτα γι αυτό είπα να σας κεράσω ένα νόστιμο, πανεύκολο - «all in one bowl” που λένε και οι ξένες συνταγές – αφράτο, νηστίσιμο και προπάντων σοκολατένιο κέικ! Είναι το αγαπημένο μας και είναι υπέροχο!





Τα Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερη)
2 φλιτζάνια νερό βρύσης
3 κουταλιές ξύδι
4-5 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι σταγόνες σκούρας σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση






Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά του κέικ και σε ένα άλλο τα υγρά, το ξύσμα και τη βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ με το μείγμα του λαδιού και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 24-26 εκ. στρωμμένη με δύο κομμάτια λαδόκολλας, όπως στη φωτογραφία.

Το στολίζουμε στη μέση με λίγες σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνουμε για 50-60' ή μέχρι να βγει το μαχαίρι μας καθαρό, όταν το βυθίσουμε στη μέση του κέικ. Όταν κλείσουμε το φούρνο το αφήνουμε μέσα για 10-15' ακόμα, μετά το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί λίγο μέσα στη φόρμα.

Έπειτα το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε συρμάτινη βάση, το καλύπτουμε με ένα δαντελωτό χαρτί και κοσκινίζουμε πάνω του περιφερειακά λίγη άχνη ζάχαρη. Αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί.

Το κόβουμε το κέικ και το απολαμβάνουμε!

TIP
Να προσέξουμε το κέικ μας, επειδή περιέχει λάδι, να ψηθεί καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: